• Haberler

“GEÇMİŞİN  İHTİYACI, GELECEĞİN   İLHAM  KAYNAĞI  KEŞAN  KUMAŞI“

Kalkandere Derneği'mizin sahiplendiği, proje koordinatörümüz  Hacere Orhan'ın  hazırladığı,

T.C. İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla
İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen projemiz,

“GEÇMİŞİN  İHTİYACI, GELECEĞİN   İLHAM  KAYNAĞI  KEŞAN  KUMAŞI“

isimli programımızı hemşehrilerimizin katılımıyla  gerçekleştirdik. Gala, resim çalıştayı, kitap tanıtımı, sergi ve defilenin gerçekleştirildiği programımıza ilgi büyük oldu.

Gala organizasyonumuz Rize Vali Yardımcısı Sayın Gülhani Ozan Sarı‘nın açılış konuşmasının ardından sırasıyla Kalkandere Belediye Başkanımız  Sayın Kenan Yıldırım, Vakıf  ve Dernek Başkanımız Sayın İsan İbar'ın  porje hakkında  duygu ve düşüncelerini misafirlerimizle  paylaşmasıyla devam etti. Rize Valimiz Sayın  Kemal Çeber'in  de ziyaret ettiği sergimize ve defile programımıza  uzak yakın demeden katılım gösteren tüm hemşehrilerimize  teşekkür ediyoruz.

Programımızda, beş gün boyunca gönüllerinden fırçaya akan , sergimizdeki  tuallere düşüren  kıymetli ressamlarımızın tabloları, keşan kumaşının tarihsel sürecinin işlendiği  dokuma tezgahlarından  kitaba, günlük  yaşamda  kullanılabilir, yeniden katma değerle  farklı formlardan özel tasarım ürünlere  varıncaya kadar Keşan Kumaşının hikayesi  anlatıldı.  Başta beş gün boyunca resim çalıştayına  katkı sunan birbirinden değerli ressamlarımız, küratör hocamız  Sayın Tülay Deniz Gümüş, Sayın Aynur Kaplan, Sayın  İbrahim Cemil Tamay,  Sayın  Pınar Şahan , Doç.Dr. Sayın  Reyhan Uludağ Eraslan  , Sayın Senan Eynullayev, Sayın Uğur Mine Tamay ,  Öğr.Gör. Sayın Vahid Novruzov,  Doç.Dr. Sayın Zuhal Başbuğ'a  ;

Kültürel mirasımız keşan kumaşına  saygı anlamındaki "Ninem Göçer İzleri Kalır" projesinin hayalini kuran, emek veren, yılların birikimini bu çalışmaya aktaran, çıkan  engellere aldırmadan yoluna devam eden  proje  koordinatörümüz  Sayın  Hacere   Orhan'a;

davetimize  yoğun programına rağmen  icabet eden Rize Valimiz Sayın Kemal

Çeber'e, Vali Yardımcımız Sayın Gülhani Ozan Sarı'ya, memlekette bize kapılarını açan Rize Ticaret Odasına, ev sahipliğinden dolayı Rize Çay Çarşısı Müdürü  Sayın Hasan Önder'e,

Rize İl Kültür Müdiresi Sayın  Esra Alemdar'a, yola çıktığımızdan beri desteğini esirgemeyen Kalkandere Belediye Başkanımız Sayın Kenan Yıldırım'a, Rize İl Meclis Üyemiz Sayın Hasan İbar'a, Kalkandere İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Aydın Mertayak'a, Gazeteci  Yazar Tahir Orhan'a , projeye sahip çıkan  Vakıf  ve Dernek Başkanımız  Sayın İsan İbar ve  yönetim kurullarımıza , özveriyle çalışan gençlik kollarımıza katkı ve katılımlarından dolayı tüm misafirlerimize  şükranlarımızı sunuyoruz.

Son olarak  kültürel mirasımızı yaşatmak adına verilen çabayı taktir edip çok hızlı bir şekilde onaydan geçiren maddi manevi desteğini esirgemeyen  İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman SOYLU'YA  minnettarlığımızı  ve şükranlarımızı sunuyoruz.